ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz daha önce Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunurken ilk defa 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında "Silopi İmam Hatip Ortaokulu" olarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 120 öğrenci ile bağımsız bir ortaokul olarak ilk defa eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz Silopi'de kurulan ilk İmam Hatip Ortaokulu olma özelliğini taşımaktadır. Dicle Mahallesi 24. cadde de açılan okulumuz 12 derslikli ve 800 metre kare kapalı alan olmak üzere toplam 2800 metre kare alan üzerine kuruludur. 2020 yılında yapılan testlerin negatif çıkması sonucu depreme dayanıksız olan okul binamız yıkılarak yeniden yapıldı. Yeni binamız Şubat 2024 yılında tekrar faaliyete girerek öğrenci kabulüne başladı. şuan okulumuz 24 derslikli olup içerisinde spor salonu konferans salonu laboratuvar ve diğer atölyelerinde bulunduğu modern bir bina haline gelmiştir.

Yayın: 29.05.2021 - Güncelleme: 28.03.2024 13:12 - Görüntülenme: 235

Etiketler :